Παρασκευή 20 Μαΐου 2011


ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 20:30, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ, παρουσιάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), το Μονόπρακτο «σας αρέσει ο Μπραμς ; », σε κείμενο Μάρως Δούκα, ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης, Κάτιας Γέρου και σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζούρακη (μέρος του έργου του : ο δρόμος προς τη Δύση ).

Στο μονόπρακτο, η Ιρίνα αφηγείται την ιστορία της. Φεύγοντας από τη Ρωσία με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, αιχμαλωτίζεται από έμπορους λευκής σαρκός κάπου στην Ελλάδα και υποχρεώνεται σε εγκυμοσύνη για αγορά του βρέφους της από ένα καθωσπρέπει ζευγάρι. Έγκλειστη μέχρι το τέλος της προσπαθεί να καταλάβει πώς και γιατί συνέβησαν όλα αυτά… Η παράσταση έχει διάρκεια 55 λεπτά.

Ο Εικαστικός και καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Φλώρινας Χάρης Κοντοσφύρης, παρουσιάζει το βιβλίο της Κάτιας Γέρου «Αλλάζοντας τους παλμούς καρδιάς» (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).Το βιβλίο αυτό είναι μια πολύτιμη μαρτυρία για το γοητευτικό παιχνίδι του θεάτρου.

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας θα υποστηρίξει σκηνογραφικά την παράσταση.

Ευγενική υποστήριξη:

Δήμος Φλώρινας, Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

Χορηγός επικοινωνίας :

ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Χορηγός εκδήλωσης :

Βιβλιοπωλείο Η Γωνιά, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Χορηγός Μουσείου :

Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας A.E.

Τετάρτη 25 Μαΐου, ώρα 20।30। 2011

Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας,

(αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος)

Για το Δ.Σ

Θωμάς Ζωγράφος Εικαστικός

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας Ταγμ। Φουλεδάκη 8, τηλ.2385029444, email:art4@otenet.gr,website:www.mstf.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου