Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου 499-Rhino / Platforms Project @ Art-Athina 2014



Δελτίο Τύπου
Platforms Project @ Art-Athina 2014
499-Rhino/EN FLO
15-18 Μαΐου
Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo)
Περίπτερο P15

Ο άνθρωπος έχασε την επαφή του με την φύση και οδηγείται στο να την διαχειρίζεται με απληστία. Η πρωταρχική πρόθεση της ομάδας Εν-Φλω, είναι να αναδείξει την διατάραξη της βιοποικιλότητας. Τα φυτά και τα ζώα που βρίσκονται υπό απειλή είτε εξαφάνισης είτε μετάλλαξης είναι η πρώτη αφορμή για την εικαστική πρόταση της ομάδας. Το διαδραστικό project 499-Rhino καταφέρνει να δημιουργήσει μια συνθήκη ανάμεσα στον υπέρ-μεταλλαγμένο σπόρο του καλαμποκιού και τον υπό πλήρη εξαφάνιση μαύρο ρινόκερο.

Ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με ένα ομοίωμα ενός μαύρου ρινόκερου, ο οποίος κείτεται νεκρός στο χώρο του περιπτέρου, κατακλυσμένος από σπόρους καλαμποκιού. Μέσα στους γνωστούς κίτρινους σπόρους υπάρχουν εμβόλιμοι 499 επεξεργασμένοι, κόκκινοι σπόροι καλαμποκιού, τους οποίους ο επισκέπτης καλείται να εντοπίσει προκειμένου να κερδίσει έναν από τους 499 εικαστικούς ρινόκερους. Με αναφορά την πρώτη εικαστική απεικόνιση του ρινόκερου από τον Durer το 1515, 499 χρόνια μετά οι επισκέπτες θα δράσουν ωφελιμιστικά για να συγκεντρώσουν τα έργα τα οποία χρονομετρομετρούν την εξαφάνισή του.


Τοποθετώντας την ανθρώπινη υπόσταση σε ένα σκηνοθετημένο τοπίο θανάτου και ζωής διερευνάται ο χαρακτήρας της συνειδητής συμπεριφοράς. Ανάμεσα σε δύο θεάματα, της εξαφάνισης του ρινόκερου και της υπερπαραγωγής του καλαμποκιού, βρίσκεται υπόλογος των επιλογών του ο άνθρωπος.

http://enflo-art.blogspot.gr

Υποστηρικτές :






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου