Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στο Αμύνταιο σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας

                                            
                                            


Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ» βρέθηκαν από τις 10:00 το πρωί λίγα μέτρα πριν την είσοδο στην Πλατεία Αγοράς Αμυνταίου, όπου και θα διανέμουν ΔΩΡΕΑΝ έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Το βράδυ στις 20:30 σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, φωτίστηκε το σημείο ΡΟΖ!!!
Παράλληλα προβλήθηκαν ενημερωτικά βίντεο που  θα  ευαισθητοποιούν τους πολίτες για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
Σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας  πραγματοποιήθηκαν εικαστικές παρεμβάσεις.



Το κύριο όγκο της λειτουργίας των εικαστικών εκθέσεων ανάλαβε  νέα καλλιτέχνης η Μαρί Θεοφίλου όπου και στο Παλιό Δημοτικό σχολείο ανάρτησε τρεις εκθέσεις μια βίντεο εγκατάσταση  με τίτλο "Τρίχες" μια εικαστική ζωγραφική εγκατάσταση με θέμα την αγωνία μιας γυναίκας μπροστά στην αυτοφροντίδα μιας ασθένειας και μια τρίτη έκθεση χαρακτικής συνεργατών του κέντρου Χαρακτικής Αθηνών με ιδιαίτερα γνωστούς καλλιτέχνες. Η τελευταία έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο καρκινοπαθών της Αθήνας -ΚΕΦΙ-

Οι πίνακες αυτοί αποτελούν μια σειρά έργων με τίτλο “ θέλετε μια καραμέλα ;” Αναφέρονται σε μία δύσκολη προσωπική περίοδο με πολύ σοβαρά θέματα υγείας.
Στους πίνακες αυτούς, τσαλακωμένα σώματα, αποκομμένα τμήματα κορμιού, πρόσωπα συσπασμένα,  συνυπάρχουν με καραμέλες που ρέουν ή αιωρούνται, επιχειρώντας μια αναφορά στην ταυτόχρονη ύπαρξη δυσάρεστων και ευχάριστων στιγμών στην πορεία της ζωής. Μια αναφορά στην πολυσήμαντη φύση των καταστάσεων.
Γραμμές σαν όρια που χωρίζουν και ενώνουν τμήματα που έχουν διαραγεί, τμήματα σώματος ή ζωής, που ένα δύσκολο γεγονός τείνει να τεμαχίσει παρουσιαστηκαν. Ένα video-animation,  με τον τίτλο “τρίχες”, συμπληρώνει τα έργα, επιχειρώντας ένα σχόλιο στην σημαντικότητα ή μη αρχέγονων συμβόλων όπως το στήθος Το στήθος "που δίνει ζωή" θηλάζει, χαρίζει ηδονή, γίνεται απειλητικό για τη ζωή ή και την αφαιρεί. Ενώ ως κυκλικό, παραπέμπει ξανά στον κύκλο της ύπαρξης.



















































































Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων "Μαζί για τη Ζωή" συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δηλώσουν παρόντες στις κινητοποιήσεις !
 Η δημόσια υγεία ειναι κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για το οποίο πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου