Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο PERIAPSIS Project





Οι δημιουργοί του PERIAΨIS Project ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και αναζητούν νέα άτομα, με αγάπη για τη sci-fi κοινότητα και κουλτούρα, να συμβάλουν με τη δουλειά τους στο project και να γίνουν τα νέα μέλη της ομάδας.


Το PERIAΨIS Project είναι η πρώτη προσπάθεια του να έρθει το Ελληνικό κοινό σ’ επαφή με το είδος της concept art, χρησιμοποιώντας παράλληλα μια sci-fi, αλληγορική εκδοχή του κόσμου μας ως μέσο.
Σε μια προσπάθεια να παντρευτεί η φαντασιακή αφήγηση με την αφηρημένη αφαιρετική της concept art, το αποτέλεσμα καλεί το κοινό ν’ ανακαλύψει ξανά τον κόσμο μας μέσα από μια ταύτιση του πιθανού με το φανταστικό, κοιτώντας μέσα από τα μάτια ενός αθώου, χαμένου σ’ έναν κόσμο όπου τα θρησκευτικά πιστεύω περιπλέκονται με μια επικείμενη εισβολή.
Που ίσως να μην είναι μόνο μεταφορική...

Το project δεν βασίζεται στη δημιουργία μιας αυτόνομης έκθεσης αλλά μιας ομάδας, στην οποία όλοι θα δουλέψουν με σκοπό να χτιστεί μια ολοκληρωμένη ταυτότητα και να στηριχθεί η εικαστική της ολοκλήρωση.
Θα είναι απαραίτητο (και βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή) να ακολουθηθεί κατά γράμμα η, δοσμένη απ’ τους δημιουργούς του project, αισθητική γραμμή που διέπει όλο το έργο και η οποία θεωρείται δεσμευτική.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Πιστή απόδοση της εικαστικής γραμμής (πάνω στην οποία θα υπάρξει briefing)
  • Τα έργα που θα παρουσιαστούν θα πρέπει να είναι εικονογραφικά και να στηρίζουν την αφήγηση. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, για την κατάθεση της πρότασής του, θα έχει στη διάθεσή του μια πληθώρα μέσων και υλικών παρουσίασης (props, illustration, design).
  • Τα έργα που θα παρουσιαστούν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με την αποτύπωση των ήδη υπαρχόντων ιδεών και σεναρίου. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν επεκτάσεις σε αυτό, αλλά πρέπει να έχει προηγηθεί συζήτηση περί της πλοκής και απόδειξη της πλήρους κατανόησής της.
  • Με την κατάθεση των έργων του, ο καλλιτέχνης δέχεται πως θα τεθούν υπό εκτίμηση και κρίση. Δεδομένου αυτού και του γεγονότος πως το project έχει διεθνή ανταπόκριση, ζητείται η ποιότητα τους όπως και της συνεργασίας του καλλιτέχνη με την ομάδα, να είναι επαγγελματικού επιπέδου (πράγμα το οποίο υπόκειται στην κρίση της ομάδας και ο καλλιτέχνης το αποδέχεται με τη συμμετοχή του).
  • Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους πως με την πρόκρισή τους, θεωρούνται μέλη μιας ομάδας και όχι μιας μεμονωμένης έκθεσης. Δεδομένου αυτού, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κληθούν ν’ ανταποκριθούν στις αντίστοιχες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν απ’ τη θέση τους.
  • Η πρόσκληση γι’ αποστολές είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
  • Η επιλογή των έργων θα γίνει απ’ την ομάδα των δημιουργών του project και με βάση το αν θα τηρούνται όλα ανεξαιρέτως τα παραπάνω κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται ν’ αποστείλουν τις ολοκληρωμένες ιδέες τους στο mail:

Είναι υποχρεωτικό στο mail να περιλαμβάνεται το βιογραφικό τους μαζί με μια τεκμηρίωση/επεξήγηση του πως το έργο τους εντάσσεται στον κόσμο του PERIAΨIS Project. Όποιο mail δεν απαντά στις παραπάνω απαιτήσεις θ’ ακυρώνεται αυτομάτως.

Επίσημη ιστοσελίδα εδώ

Ευχαριστούμε πολύ,
εκ της ομάδας επιμέλειας.


Aκολουθέι το BRIEFING





Επιμέλεια κειμένων,
Γεωργία Δαμιανού
Φοίβος Κρανιωτάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου