Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μερική καταστροφή 2.000 φωτογραφικών έργων του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Τη "μερική καταστροφή" 2.000 φωτογραφικών έργων της μόνιμης συλλογής του ανακοίνωσε το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 2 Μαΐου τα ξημερώματα στους χώρους της εταιρείας «Ορφεύς Βεϊνόγλου» στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο, όπου φυλάσσεται μέρος των εκθέσεων και των συλλογών φωτογραφικών έργων της σύγχρονης περιόδου του Μουσείου Φωτογραφίας.
Εξάλλου σήμερα 19 γνωστοί φωτογράφοι, έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, εξέδωσαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.
"Διαμαρτυρόμεθα με τον πιο έντονο τρόπο διότι δεν σπεύσατε να γνωστοποιήσετε το γεγονός, όπως είχατε υποχρέωση, τόσο στον ευρύτερο φωτογραφικό χώρο όσο και, προπάντων, στους άμεσα ενδιαφερόμενους" τονίζουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι 19 φωτογράφοι - μεταξύ των οποίων συνεργάτες και δωρητές του Μουσείου.
Όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Φωτογραφίας τα έργα που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά ήταν ασφαλισμένα, "είχαν παραχθεί μετά το 1970, αριθμούσαν τα 2.000 και ήταν από περίπου 250 δημιουργούς (60% Έλληνες, 40% διεθνείς)". "Τα έργα αυτά βρίσκονται όλα καταλογογραφημένα σε χαμηλή ανάλυση με ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές στα αρχεία του Μουσείου", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου