Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ένα εντυπωσιακό πάρκο 8 επιπέδων στην Osaka.

Όταν το baseball stadium στην Osaka -κοντά στο σταθμό τρένων Namba, την πρώτη στάση μετά το αεροδρόμιο- έκλεισε τις «πύλες» του, η ευκαιρία για τη δημιουργία στην τοποθεσία του μίας κατασκευής που θα μπορούσε να αλλάξει την ταυτότητα της ιαπωνικής πόλης δεν πήγε χαμένη… Το project ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Jerde με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό…

Έτσι, «γεννήθηκε» το «Namba Parks» ένα τεράστιο πάρκο που αποτελεί μία φυσική παρέμβαση στο αστικό τοπίο της Osaka. Βρίσκεται στην κορυφή ενός ολόκληρου συγκροτήματος 30 ορόφων, ενώ εκτείνεται σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα και οκτώ διαφορετικά επίπεδα.

Αποτελεί μία «όαση» πρασίνου σε μία πόλη που «πάσχει» σ’ αυτόν τον τομέα, επιτρέποντας στους κατοίκους της Osaka να απολαμβάνουν διαδρομές με δέντρα, βράχους, ρυάκια, καταρράκτες, λίμνες και άλλες ομορφιές της «φύσης» δίπλα στο απόλυτο αστικό τοπίο.
Κάτω από το πάρκο, στο εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα θα βρείτε πολλά επίπεδα με καταστήματα, χώρους διασκέδασης και εστίασης, έτσι ώστε το «Namba Parks» να αποτελεί μία πραγματική «όαση» για την Οσάκα.
Απολαύστε το σε μερικές υπέροχες φωτογραφίες!













Πηγή: Twisted Sifter and Digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου