Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ο Μικελάντελο Πιστολέτο στα Αισχύλεια 2014

Ο Μικελάντελο Πιστολέτο στα Αισχύλεια 2014



Ο ιταλός εικαστικός στο φεστιβάλ της Ελευσίνας
Με αφορμή την συμμετοχή του εικαστικού Μικελάντζελο Πιστολέτο στο εφετινό του πρόγραμμα, το Φεστιβάλ Αισχυλείων διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 13:00 - 15:30.

Ο M. Πιστελέτο θεωρείται από τις σημαντικότερες μορφές της Arte Povera αλλά και της διεθνούς εικαστικής σκηνής και θα εκθέσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Παλιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, τον προσεχή Σεπτέμβρη (εγκαίνια 30 Αυγούστου).

Στην συζήτηση γνωριμίας με τον καλλιτέχνη, θα συμμετάσχουν η Μανουέλα Γκαντίνι, επιμελήτρια της έκθεσης, κριτικός τέχνης, ο Ακίλε Μπονίτο Ολιβα, κριτικός και καθηγητής της Σύγχρονης Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της La Sapienza, ηΚατερίνα Κοσκινά, πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ο αρχιτέκτονας. Χρήστος Παπούλιας. Την συζήτηση συντονίζει η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με ταυτόχρονη μετάφραση.

Λίγο πριν, την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς και η Επιτροπή Αισχυλείων  θα παρουσιάσουν το εφετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ Αισχύλεια 2014 που θα διαρκέσει από τις 27 Αυγούστου ως τις 5 Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου