Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο Ντόναλντ Ντακ έγινε 80 χρονών, αλλά δεν γέρασε ακόμα. Δείτε την πρώτη ταινία του



  Μαζί του μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ακόμα γενιές και γενιές.
Ο Ντόναλντ Ντακ, η πάπια του Καρλ Μπαρκς και μετέπειτα του Ντον Ρόσα, έγινε πλέον 80 χρονών. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε σε φιλμ μικρού μήκους και καθιερώθηκε με τα κόμικ του Καρλ Μπαρκς.

Για την ακρίβεια, στις 9 Ιουνίου του 1934 προβλήθηκε το επτάλεπτο φιλμ κινουμένων σχεδίων The Wise Little Hen, στο οποίο εμφανίστηκε ο Ντόλαντ, ήδη από τότε με όλα τα χαρακτηριστικά του όπως τα ξέρουμε μέχρι σήμερα. Τότε φορούσε στολή ναύτη, αλλά δεν φορούσε παντελόνι.
Πρωτοσχεδιάστηκε πάντως από τους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χουέμερ και υιοθετήθηκε φυσικά από τον Walt Disney.
"Η ιδιοφυής ιδέα του Walt Disney ήταν το ότι διάλεξε ένα τόσο κοινό πλάσμα, όπως η πάπια, και την έκανε εξαιρετικά ανθρώπινη" (Άντι Γουόρχολ, ζωγράφος και κριτικός τέχνης)

Ο Ντόναλντ δεν ήταν ποτέ πρότυπο εργατικού ήρωα και άρτιας συμπεριφοράς, σε αντίθεση με τον αδέκαστο Μίκι Μάους. Τεμπέλης, άτυχος, γκρινιάρης και γκαφατζής, ζούσε μαζί με τα τρία ανίψια του, τον Χιούι, τον Ντιούι και τον Λιούι και ζήλευε λίγη από τη δόξα του ζάμπλουτου θείου του, Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Δείτε την πρώτη ταινία του

Η φωνή της διάσημης πάπιας ήταν του Κλάρενς Νας και η επιτυχία του συγκεκριμένου ήρωα ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία. Μετά το θάνατο του Νας, στη διάσημη πάπια δάνεισε τη φωνή του ο Τόνι Ανσέλμο ενώ ο Ντόναλντ έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (173 συνολικά, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε) σε σχέση με τους υπόλοιπους αστέρες της Ντίσνεΐ.
Οι Έλληνες τον αποκαλέσαμε "Ντόναλντ", οι Ιταλοί τον είπαν "Παπερίνο", οι Φινλανδοί "Άκου Άνκα" και οι Σουηδοί "Κάλε Άνκα". Σήμερα παραμένει μία από τις πιο εύκολα αναγνωρίσιμες φιγούρες της υφηλίου, ενώ σε βάθος χρόνου έγινε και υπερήρωας φορώντας τη στολή του Φάντομ Ντακ.
Παρόλα αυτά, δεν φόρεσε ποτέ του παντελόνι.
Ονόματα του Ντόναλντ ανά τον κόσμο
Αραβικές χώρες: Μπατούτα
Βουλγαρία: Πατόκα Ντόναλντ
Δανία: Άντερς Αντ
ΗΠΑ: Ντόναλντ Ντακ
Ινδονησία: Ντόναλ Μπέμπεκ
Ισλανδία: Αντρές Εντ
Ισπανία: Ελ Πάτο Ντόναλντ
Ιταλία: Παπερίνο
Κίνα: Τανγκ Λάο Για
Ουγγαρία: Ντόναλντ Κάτσσα
Σερβία-Κροατία: Πάγια Πάτακ
Σουηδία: Κάλε Άνκα
Φινλανδία: Άκου Άνκα


Πηγή : news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου