Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Jonathas de Andrade, μια συζήτηση με την locus athens στο 3 137 Τρίτη 03 Ιουνίου 2014, 20.00


Ο Jonathas de Andrade μετά από πρόσκληση της επιμελητικής ομάδας locus athens επισκέπτεται την Αθήνα για πρώτη φορά με σκοπό να γνωρίσει την πόλη και να εργαστεί για ένα χρονικό διάστημα σε αυτή. Με αφορμή την διαμονή του στην Αθήνα θα συζητήσει για τη δουλειά του με την ομάδα locus athens, Μαρία-Θάλεια Καρρά και Όλγα Χατζηδάκη.

Ο Jonathas de Andrade είναι γεννημένος στη Βραζιλία το 1982 και ζει στο Ρεσίφε. Η καλλιτεχνική του πρακτική αναπτύσσεται με εγκαταστάσεις, video και αρχειακό υλικό. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην εντοπιότητα, σε θέματα εργασίας και μόχθου, στην κοινωνική ιστορία, στην αρχιτεκτονική κ.α.. Πραγματικότητα και μυθοπλασία συγχέονται ενώ η διαδικασία παραγωγής του έργου συχνά δεσπόζει. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στην Kunsthalle Lissabon, στο  Μuseo Marino Marini, στη 12η Μπιενάλε της Λυών, στη 2η τριενάλε του Νew Museum, στη 12η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης, στην 29η Μπιενάλε του Σαό Πάολο. Έχει πάρει μέρος σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Darat Al Funun (Aμάν), στο Gasworks (Λονδίνο), στο Townhouse (Κάιρο) και του έχει απονεμηθεί το βραβείο Future Generation Prize το 2012.
locus athens είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα, ο οποίος φιλοξενεί καλλιτέχνες, διοργανώνει εκθέσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις με ντόπιες κοινότητες και με σταθερό επίκεντρο το δημόσιο χώρο. Αποτελείται απο τη Μαρία-Θάλεια Καρρά και την Όλγα Χατζηδάκη.

** Η συζήτηση θα είναι στα αγγλικά και θα γίνεται μετάφραση σε τυχόν απορίες.

Διεύθυνση: 3 137, Μαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια, Αθήνα
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.3137.gr/jonathas-de-andrade-talk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου