Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η Δανειστική Πινακοθήκη του ΤΕΕΤ στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας






Την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν για να κοσμήσουν το Κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστήμιου 102  έργα του Αρχείου Έργων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία κατέστησαν μέτοχοι μιας χαράς που μόνο η Τέχνη μπορεί να προσφέρει. Οι εργαζόμενοι επέλεξαν τα έργα που θεωρούσαν ότι ταίριαζαν περισσότερο στο χώρο τους, ενώ οι συντονιστές εκ μέρους του ΤΕΕΤ, είχαν την ικανοποίηση να μοιραστούν την Τέχνη, αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας των φοιτητών και διδασκόντων του ΤΕΕΤ με τη συλλογικότητα του Πανεπιστημίου.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η παρουσία στα πρώτα μισά του καλοκαιριού για το 3ικαστικό 3ργαστήριο Ζωγραφικής ΤΕΕΤ ΣΚΤ Φλώρινας

Ενσωματωμένη εικόνα 3


Εν μέσω ανασύνταξης της εθνικής αυτονομίας μας και σε αναλογία της πανεπιστημιακής μας καμία  υποχώρηση δεν χωρά στο πεδίο των δράσεων που ανασυστήσουν το θάρρος της απελπισίας ως ζωτικής σημασίας για την λειτουργία μιας θεσμικής υποχρέωσης  για επικοινωνία που εκπληρώνετε στην καλών τεχνών ποικιλοτρόπως με υπομονετική συμμετοχική υποστήριξη της κοινωνίας και την σχεδόν ενδομήτρια υποστήριξη των νέων εικαστικών καλλιτεχνών που την απαρτίζουν με την έρευνα τους. 

Ακάματος Χόκνεϊ. Ο 78χρονος εικαστικός επιβάλλει τους δικούς του κανόνες και στη νέα του έκθεση



«Κάποτε δεν μπορούσες να είσαι γκέι, σήμερα δεν μπορείς να καπνίσεις. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στη ζωή» έλεγε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ τραβώντας μια ρουφηξιά από το τσιγάρο του. Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο της προσφάτως εγκαινιασθείσας έκθεσής του στην γκαλερί L.A. Louver στο Λος Αντζελες όπου οι βοηθοί έτρεχαν από πίσω του για να μαζεύουν τις αδέσποτες στάχτες. Δεν υπήρχε αμφιβολία, ακόμη και στο άντρο της αντικαπνιστικής υστερίας, ο 78χρονος εικαστικός θα επέβαλλε τους δικούς του κανόνες. Κάποτε, τις δεκαετίες του '60 και του '70, όταν ήταν παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος, ορμώμενος και από το σφρίγος της νιότης δόξαζε το φως της Πόλης των Αγγέλων ζωγραφίζοντας με το νεοεμφανισθέν υλικό της εποχής, τα ακρυλικά χρώματα, τις πισίνες της και τα γυμνά αγόρια της. 

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία




 Στα παρακάτω links υπάρχουν δύο οδηγοί για τη γνωστικοσυμπεριφορική μέθοδο ψυχοθεραπείας.

 Η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική σε περιπτώσεις κατάθλιψης, φοβίες κ.α., είναι βραχείας διάρκειας και αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο ο θεραπευόμενος "διδάσκεται" μέσω της διαδικασίας, ώστε να μην έχει ανάγκη στο μέλλον το θεραπευτή του.
 Μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές και αφού κατανοήσει κανείς τον τρόπο και τη σειρά με την οποία εξελίσσονται οι σκέψεις του, βρίσκει το κομβικό σημείο που προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και κατά συνέπεια ένα φαύλο κύκλο αρνητικών ή στάσιμων συμπεριφορών. Αλλάζοντας βήμα βήμα τις σκέψεις, αλλάζουν τα συναισθήματα, έπειτα οι συμπεριφορές και ούτω καθεξής.


information guide:
http://knowledgex.camh.net/amhspecialists/resources_families/Documents/cbt_guide_en.pdf

therapist's guide
http://www.mirecc.va.gov/visn16/docs/therapists_guide_to_brief_cbtmanual.pdf

Πώς ο Josh Dun μας μαθαίνει να στεκόμαστε σωστά.


 Παρατηρώντας το ταμπούρο του 
Josh βλέπουμε ότι έχει μια κλίση αντίθετη προς αυτόν, κάτι που δε συμβαίνει συνήθως σε ένα ντραμ σετ. 



 Δοκιμάζοντας αυτό το στήσιμο παρατήρησα ότι σε αναγκάζει να σταθείς με όρθια πλάτη, γιατί αν κάθεσαι "καμπουριασμένα" τα ξυλάκια θα βρίσκουν στο στεφάνι του τυμπάνου όταν το χτυπάς. 




Δεν παίζετε ντραμς; Το ίδιο ισχύει για την οθόνη του υπολογιστή. Μια  μικρή κλίση προς τα πίσω θα σας αναγκάσει να έχετε τη σωστή στάση όταν κάθεστε.

  :)

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

“Με αφορμή το παρελθόν Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους”



“Με αφορμή το παρελθόν  
Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους”

Θερινό εικαστικό εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής από 23 έως 29 Ιουλίου 2015 

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής 
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ.

Συμμετέχουν οι: 

Καρβουνιάρη Παναγιώτα, Μυστίλογλου Βαρβάρα, Μπουρμά Βασιλική, Νίσκα Ελένη,  Ρήμος Αργύρης και ο Απόστολος Καραγιάννης, απόφοιτος του ΤΕΕΤ του Α.Π.Θ.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την αρχαία και σύγχρονη Αιανή και δημιουργούν έργα με αφόρμηση εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής με ειδικό θέμα του Εργαστηρίου για το 2015: «Βίος και έργα γυναικών». 

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

H Ειρήνη Πουλιάση,προπτυχιακή καλλιτέχνιδα της Σχολής καλών τεχνών, παρουσιάζεται στο επετειακό τέυχος του Διεθνούς περιοδικόυ τέχνης LandEscape Art Review.


Το επετειακό τεύχος του ηλεκτρονικού  Περιοδικού τέχνης Landescape Art Review  επέλεξε να παρουσιάσει  9 Καλλιτέχνες  μέσω ενός  Διεθνούς ανοιχτού καλέσματος.Το περιοδικό Landescape αποσκοπεί στην παρουσίαση καινοτόμων και πρωτοποριακών έργων στη σύγχρονη σκηνη τέχνης και επιδιώκει να υποστηρίξει τις σύγχρονες δημιουργίες σε όλο τον κόσμο μέσα από τη διαφήμιση τους


 To τεύχος εδώ (σελ58-76 αφιερώνονται στην Ειρήνη Πουλιάση)
 την  ελληνική εκδοχή ξεφυλίστε την εδώ

Η ελληνική μετάφραση της Συνέντευξης

“Tα έργα μου συνήθως ασκούν μια κριτική ματιά στην αφήγηση της παρόδου του χρόνου και των αποτελεσμάτων αυτής, εξερευνεί το ανθρώπινο σώμα σαν ένα μανιφέστο της φύσης και του σύμπαντος. Μελετώντας το τρίπτυχο Φύση-άνθρωπος-Γένεση θέτω ως προβληματισμό τη σύνδεση του σώματος με την ίδια του τη φύση και δίνω μορφή στη φυσιολογική αποστροφή του χώρου χρόνου ύλης η οποία δέν είναι συμβατή με την αντιληπτή πραγματικότητας Ο χρόνος στο έργο υπάρχει ταυτόχρονα ως μέσο και ιδέα, έτσι ώστε να επιτυγχάνει αλλαγή και διακύμανση. Έχοντας εμπλακεί σε θέματα όπως η αποσύνθεση και ο υπαρξισμός, το έργο αναπαράγει οικεία οπτικά ερεθίσματα όπως η παροδικότητα και η αλλοίωση θέτοντας το ίδιο το έργο ως memento mori. Τα ανθρώπινα μέλη μετασχηματίζονται σε τοπία υπενθυμίζοντάς μας ότι ο άνθρωπος και η φύση μοιράζονται κοινά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά 
Σχεδίαση – Αποσύνθεση – Αφήγηση 
Ταξιδεύω από το ένα μέσο στο άλλο παραθέτοντας μια συνέχεια ανάμεσα στα έργα. Το αντικείμενο καθορίζει το υλικό, καθώς τα τοπία υπηρετούν ως μικροσκοπικά και μακροσκοπικά ταυτοχρόνως storyboards. Ως κύρια υλικά χρησιμοποιώ τον γύψο και το σίδερο και ως μέσο, το φαινόμενο της οξείδωσης. Αφήνω τον χρόνο να αφηγηθεί το πέρασμά του, κάνοντας το «τοπίο» να φτάσει ταυτοχρόνως το ζενίθ και το ναδίρ του.” 
Ειρήνη Πουλιάση 

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πώς είναι να είσαι σε κώμα.


 Η Claire Wineland στη διάρκεια μιας εγχείρησης έπεσε σε κόμμα. Όταν ξύπνησε θυμόταν ότι είχε επίγνωση των αλλαγών στο περιβάλλον της όσο βρισκόταν στην κατάσταση αυτή.  Ο εγκέφαλός της λάμβανε εξωτερικά ερεθίσματα αλλά τα μετέτρεπε με τρόπο που η ίδια εν τέλει τα εκλάμβανε σαν διαφορετικές εμπειρίες απ’ ότι ήταν στην πραγματικότητα. Το γεγονός ότι οι γιατροί τοποθετούσαν πάγο στο σώμα της την έκανε να νομίζει πως βρίσκεται στη Αλάσκα, ενώ συζητήσεις που γινόντουσαν από άλλα άτομα δίπλα της, την έκαναν να νιώθει καλά όταν γνώριζε τα άτομα και μπερδεμένη στην αντίθετη περίπτωση.  

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

"ΣΥΝΕΒΗ" Πτυχιακή εργασία της Βίκυς Σαμουηλίδου Ιούνιος 2015


                                             "Το πρόσωπο είναι ανεπανόρθωτη έκθεση
                                               του ανθρώπου και ταυτόχρονα εκείνο
                                                          που κατορθώνει να παραμείνει πάντα κρυφό"
Giorgio Agamben
Πρόσωπα και σκηνές

ΧΑΝΙaRT 2015: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ "ΠΟΛΕΙΣ: (A)ΟΡΑΤΕΣ - ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ - ΑΝΟΧΥΡΩΤΕΣ" ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23.7.2015 στις 20.30 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ.


Ο Xάρης Κοντοσφύρης στην συλλογή της Benneton / Greece:Trace of today.Contemborary artist from Greece Σε επιμέλεια Πολίνας Κοσμαδάκη, Αναστασίας Καραγγέλου, και Χριστόφορου Μαρίνου




Χάρης Κοντοσφύρης /Χωρίς τίτλο /χρωματισμένο τσιμέντο ταπετσαρία
Ένα μικρό έργο φτιαγμένο απο δείγμα ταπετσαρίας που μπορούσε να ανασκευάσει ο διακοσμητής λερωμένη απο χρωματιστό τσιμέντο. Το έργο θυμίζει λεπτομέρεια από  άμφια.Προτάθηκε για την συλλογη Μπένετον.                                   
Η απτότητα και η μικρογραφημένη υλικότητα ενός αντικειμένου προς ένταξη σε μια συλλογή ενός καλλιτεχνικού πεδίου είναι ένα ακραίο εγχείρημα γιατί δεν είναι κατανοητό το σύνολο του αποτελέσματος που θα παράγει ως αλληλεπιδρών έργο . Η εξασφάλιση της υπογραφής και η ανασυστημένη υλικότητα ενός οικοδομικού διακοσμητικού υλικού προτείνετε σαν μια αφαιρετική εικαστική πρόταση τόσο ως προς την απόσπαση-αποσπασματικότητα του τοίχου που ανήκει (το μέρος ενός όλου) και την δημιουργική καταστροφή όσο και μιας γλώσσας που λειτουργεί  αφαιρετικά από το όποιο συγκεκριμένο και  ενδυναμώνει την ανικανότητα του βλέμματος να δει. Τι πρέπει να δεις σε μια συλλογή που η μικρογραφικότητας της επιτελεί ένα κολλάζ μια συνένωση πολλών αντικειμένων που φιλοδοξούν μια χαρτογράφηση της ετερότητας των εικαστικών στην ελληνική γεωγραφία σε καιρούς ιστορικής επάρκειας. Το προπατορικό αμάρτημα της εποχής ει ναι το άυλο ανταλλάξιμο της άξιας του χρήματος, το ανυπόληπτο αφηρημένο που το επινόησε για να έχει σχέση με την ιδέα του μη συγκεκριμένου που μετατρέπει ο καταναλωτής σε συγκεκριμένο με την αγορά. Θίγοντας την ακαριαία συνήθεια να ανταλλάσσουμε το άυλο χρήμα με συγκεκριμένο αντικείμενο είναι σαν αν ανταλλάσσουμε μια αφηρημένη συμβολική ιδέα με μια  συγκεκριμενοποιήμένη ιδέα Χρειάζεται ανιδιοτέλεια και αλληλεπιδραστική ενάργεια για να συνειδητοποιήσεις σε πιο σακί σε έχεις ρίξει! 
Χάρης Κοντοσφύρης για τα του άτιλου έργου του

«Βεγορίτιδα - Ο Παλιός (Βαγγέλης Παπαδημητρίου)» εικαστική πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα… (ΒΙΝΤΕΟ)

                       

  Η πρότυπη εικαστική αναπαράσταση και αναβίωση μέρους του ιστορικού του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα, (αρχαιότητα – Τουρκοκρατία – Εμφύλιος) και η στον χρόνο σμιλευμένη και άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση ανθρώπου – κρασιού – λίμνης, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα (Τρίτη 21 Ιουλίου), από τις εικαστικούς Ελένη Κεσίσογου, Ελένη Δινοπούλου, Μαρία Καραμέτου και Φώφη Χαμπάκη, στα πλαίσια του  συνεργατικού project «Βεγορίτιδα - Ο Παλιός (Βαγγέλης Παπαδημητρίου).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αθήνα-ΝΕΚΥΙΑ: ένα τσιγάρο δρόμος / Η συνέντευξη του Βασίλη Αγγελόπουλου στο KLIK Magazine

           Μια αντισυμβατική προσέγγιση στη ζωγραφική: Η περίπτωση του Βασίλη Αγγελόπουλου

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος, είναι ένας νέος- και στην ηλικία-καλλιτέχνης που πέρα από την ενασχόληση του με ηλεκτρονική μουσική (noise, post-industrial, darkambient), τη ζωγραφική και τη φωτογραφία, μας κέντρισε την περιέργεια μας εξαιτίας της αντισυμβατικής του συλλογιστικής και τα «περίεργα» υλικά που χρησιμοποίησε στο τελευταίο του έργο, τη «ΝΕΚΥΙΑ».  Τον συναντήσαμε ένα μεσημέρι, σε καφέ με θέα την Ακρόπολη. 


Συνέντευξη στην:Κατερίνα Χαμαλέλη

«Έφυγε» ο ζωγράφος και συγγραφέας Νίκος Χουλιαράς

«Έφυγε» ο ζωγράφος και συγγραφέας Νίκος Χουλιαράς
Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε ο σημαντικός ζωγράφος, πεζογράφος και ποιητής Νίκος Χουλιαράς

Δεν υπάρχει άλλο μισό, υπάρχουν μόνο καλές και κακές σχέσεις


                                 

Οι γνήσια ευγενικοί άνθρωποι απολαμβάνουν ποιότητα στις επιλογές τους.

Πριν λίγες μέρες μιλούσα με έναν φίλο, ο οποίος έλεγε πως τον τελευταίο καιρό δεν είναι και πολύ καλά, γιατί χώρισε με την αγαπημένη του.

«Ξέρεις, με πείραξε αυτός ο χωρισμός, γιατί νόμιζα ότι είχα βρει το άλλο μου μισό και διαψεύστηκα».

Διαψεύστηκε γιατί το άλλο του μισό δεν ένιωθε μισό αλλά ολόκληρο, και πέταξε μακριά με την άνεση που έχει ένα ολόκληρο περιστεράκι…

Δεν υπάρχει άλλο μισό, υπάρχουν μόνο καλές και κακές σχέσεις.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

"ΕΡΕΙΠΙΑ" - TRAILER‏



Tαινία βασισμένη στο μονόπρακτο της Μ.Χριστοπούλου με τίτλο «Ερείπια» , που περιγράφει την ερείπωση της εποχής μας μέσα από μια εσωτερική διαδικασία σκέψεων ,καταλογίζοντας και αποδίδοντας ευθύνες στις γενεσιουργές  αιτίες και δυνάμεις που την προκάλεσαν  , με τρόπο συμβολικό και ποιητικό.
Το ενδιαφέρον είναι πως στο τέλος  , η ερείπωση απαλύνεται  και ως  αμάρτημα ξεπλένεται.
Η σκηνοθεσία επιχειρεί ν ακολουθήσει την  ποιητική ροή του σεναρίου.

Οι οχληροί της Κοζάνης στα καλοκαιρινό φεστιβάλ της Μελίτης με την υποστήριξη του 3ργαστηριου Ζωγραφικής



Παίζουν :

Τάκης Συνδουκάς: Αφηγητής
Γλύκα Διονυσοπούλου: Αγαπούλα, Μπάρμπα Λιγδιάρης
Λένα Σιακαβάρα: Μελίνα, Μεμάς Μπαλτάς
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Τάκης Συνδουκάς, Γλύκα Διονυσοπούλου
Κείμενο-Διασκευή : Γλύκα Διονυσοπούλου
Μουσική Επιμέλεια : Γιάννης Μπατιάνης , Γιάννης Παπαδημητρίου


Η Αγαπούλα Δισεκατομμυριούχος είναι ένα μικρό κοριτσάκι που έχει μόλις μετακομίσει στη Φλώρινα και προσπαθεί να κάνει καινούριες φιλίες.  Εκεί γνωρίζει ένα άλλο μικρό κορίτσι, την Μελίνα.  Δυστυχώς, τα πολλά χρήματα την έχουν μπερδέψει και δε βλέπει το αληθινό νόημα της φιλίας. Προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον κόσμο με τα λεφτά και το πελώριο σπίτι της.  Κάποια στιγμή, όμως, εμφανίζονται δύο απαίσιοι και αηδιαστικοί τύποι, ο Μπάρμπα Λιγδιάρης και ο Μεμάς Μπαλτάς ο Τρίτος, οι οποίοι βάζουν στο μάτι τα χρήματα της Αγαπούλας και επιδιώκουν να τα αποκτήσουν….

Φλώρινα: 72 νέοι καλλιτέχνες φανέρωσαν τα όνειρα τους. Άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικο Art22 για τις πτυχιακές της Φλώρινας Γράφει μετά απο την επίσκεψη του ο Γιάννης Τζιμούρτας


       ΦΛΩΡΙΝΑ


Το Art22 παρουσιάζει σήμερα ένα μεγάλο τμήμα των εκθέσεων κι ας όψεται το κλείσιμο των Τραπεζών που διέκοψε άρον – άρον την παραμονή μας στη Φλώρινα.
Οι νέοι καλλιτέχνες που εξέθεσαν τις πτυχιακές τους εργασίες είναι οι:
1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής (καθηγητής Γιάννης Ζιώγας)
Βασιλούδη Ευτυχία, Ζαμπούνη Ελένη, Θεοδώρογλου Άννα-Μαρία, Κυριτόπουλος-Νίνας Χρήστος,  Λαϊνά Σύλβια, Μακρή-Παπανικολάου Παναγιώτα, Μέριανος Γεώργιος, Μιντιούρη Μαρία,  Παναγιωτίδου Χριστίνα, Περδικάρη Παναγιώτα,  Ράμμος Ηλίας, Ρούσσου Αγνή, Λιούκρας  Τσαμκόσογλου Άννα, Τσολαρίδης Λάζαρος, Χασιώτης Ευγένιος, Χρυσοχοϊδης Κωνσταντίνος
2ο Εργαστήριο Ζωγραφικής (Καθηγητής Γιάννης Καστρίτσης)
Caridha Pirro, Αερανοπούλου Ευδοξία, Βλασιάδης Γιάννης, Διαμάντης Χρήστος,  Θαλασσινού-ΠαπαϊωάνουΚεβρεκίδου Σοφία, Κεσίδου Ελένη,  Μηλιτσοπούλου Αναστασία, Μιχαηλίδου Θεοδώρα, Μνατσακανιάν Ειρήνη, Νόση Ευγενία, Παναγιωτάκης Γεώργιος, Παπαμιχαήλ Αγγελική, Πολυχρονόπουλος Νικόλαος, Ρέβη Ιωάννα, Σαραντόπουλος Αριστείδης, Σιδεράδη Αρετη, Σκουρτσίδης Παναγιώτης, Τόπακας Νικόλαος, Τσιγάλογλου Άννα, Φλωριάν-Φλωριανού Μαρία 
3ο  Εργαστήριο Ζωγραφικής (Καθηγητής Χάρης Κοντοσφύρης)
Αγγελόπουλος Βασίλειος, Αθανασιάδου Ευαγγελία, Αλεξίου Γεωργία,  Αρβανιτίδου Αθανασία  , Γκίτσα Χριστίνα, Γκρίζη Αφροδίτη, Δήμογλου Μαρία, Διαμαντάκης Στυλιανός, Ζαχαρόπουλος Οδυσσέας, Θεοδώρου Ευαγγελία, Ιωαννίδης Αβέτκ, Καλοκύρη Χρυσοβαλάντου-Μαρία, Καρακάντζου Θεώνη, Κεραμιδά Αγάπη, Κούκκος Εμμανουήλ, Κωνσταντινοπούλου Βασιλική,  Λαμπροπούλου Αικατερίνη, Μπλιούμης Χρήστος, Ξυνέλη Χρυσούλα, Παπαγρηγορίου Χριστίνα, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Περικλείδου Βασιλική, Πουγαρίδης Χρήστος, Ρήμος Αργύριος, Σαμαρά Άννα-Μαρία, Σαμουηλίδου Βασιλική, Σκουρτης Χρήστος, Σπίνουλα Σπυριδούλα, Τασχουνίδου Σοφία Τζάνη Χριστίνα.
 Εργαστήριο Γλυπτικής (Καθηγητής Έκτωρ Παπαδάκης)
Αρβανιτάκη Θέκλα, Ζηπέλα Ζωή, Μάτας Νικολαος, Παπαηλίου Βασιλική, Τσιμπλίδου Εμορφίλη

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ξυνέλη Χρυσούλα φωτογραφίες έργων πτυχιακής























ΜΜΣΤ – MMCA INSPIRE 2014 Thessaloniki Visual Arts Festival EFFECTIVE SPACES: Video από το φεστιβάλ.



Στην τρίτη του διοργάνωση, το εικαστικό φεστιβάλ που διοργανώνει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Inspire 2014 (Ιαν.-Μάρτ. 2015) επικέντρωσε το ενδιαφέρον στους Ενεργούς Χώρους: μέσα από ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα και πρακτικές, διερεύνησε την εντατική παρουσία στο χώρο.
Ο Pierre Labat (FR), ο Νίκος Ναυρίδης (GR) και ο Hermann Pitz (DE) ήταν οι φετινοί προσκεκλημένοι, που εμψύχωσαν το διευρυμένο εργαστήριο του Inspire και καθοδήγησαν την παραγωγική διαδικασία του. 
Στη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια, παρουσιάσεις των τριών καλλιτεχνών, στρογγυλή τράπεζα/ημερίδα, έκθεση έργων των προσκεκλημένων καλλιτεχνών και έκθεση των προϊόντων των εργαστηρίων.

Επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου, Κατερίνα Νίκου, Αριάδνη Χατζητάτση 
& το επιστημονικό προσωπικό του ΜΜΣΤ
Επιστημ. Σύμβουλος: Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλ. Διευθυντής ΜΜΣΤ
Παραγωγή βίντεο: Artcut
Το εικαστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Inspire είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).





Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ - ΚΟΔΡΑ FRESH 2015 - HAPPY ACCIDENTS


 FRESH ‘15: Happy Accidents

Στο κτίριο του Διοικητηρίου παρουσιάστηκε η έκθεση Κόδρα Fresh με τίτλο Happy Accidents (επιμέλεια: Ανθή Αργυρίου) με έργα τελειόφοιτων και πρόσφατα απόφοιτων των σχολών Καλών Τεχνών οι οποίοι είναι οι εξής: Στέφανος Αθάνατος, Βίκυ Βάκουλη, Κώστας Γκουρτζής, Μελίνα Καρανίκα - Τάνια Τσαμπάζη, Δημήτρης Κόκορης, Αιμιλία Λιόντου, Ζώης Λουμάκης, Ιωάννα Μαθοπούλου, Γιώργος Νίκας, Εβίτα Παγώνα, Μιχάλης Παπαμανώλης-Καραγιάννης, Χρήστος Παπασωτηρίου, Σπύρος Προκοπίου, Ελένη Σαμαντζοπούλου, Χριστίνα Τζάνη, Θοδωρής Τράμπας, Ζωή Φιλίππου, Αλεξία Ψαραδέλη, Saul Sanchez.