Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ζεύς= du/dt ~ Διαστροφές project.


Just a Taste.
                                                                Ζεύς= du/dt

               S.Freud.- '' Τρεις  πραγματείες για τη θεωρεία της σεξουαλικότητας.''
'' Η παντοδυναμία του έρωτα ποτέ ίσως δεν εκδηλώνεται πιο έντονη απ' ότι στις παρεκκλίσεις αυτού του είδους''

Το Project αυτό κινείται πάνω σε ένα αποτύπωμα.

 Όπως ένας ιχνηλάτης  ακολουθεί αποτυπώματα ώστε να φτάσει στο θήραμά του, έτσι και εγώ εδώ-δημιουργώ μια διαδικασία ακολουθίας αποτυπωμάτων ώστε όλοι μαζί να δούμε το ζώο που κρύβεται μέσα στο δάσος. 
Αυτό σαν οργανισμός αλλά και τη γενική του ύπαρξη.

                                       -Τον άνθρωπο ως ζώο ή το ζώο ως άνθρωπο?-

 Ένα αέναα κινούμενο κυκλικά αποτύπωμα. 
Αυτό  του Φόβου στη παιδική ηλικία ορισμένων ατόμων.
 Άτομα τα οποία δε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις πληγές  απ' τις σκληρές διαπιστώσεις του Οιδιπόδειου συμπλέγματος ,της απειλής της αιμομιξίας και το φόβο του ευνουχισμού.
Έτσι επέλεξαν να κλείσουν τον εαυτό τους σε ένα κουκούλι από λάτεξ , δεμένο με αλυσίδες και δέρματα και να διατηρούν το παιδικό τους τέλειο ειδώλιο μέσα από τη συνεχείς αυτοτιμωρία.

Η απεικόνιση αυτού του αποτυπώματος έρχεται μέσα από τις έρευνες για τη διαστροφή.

Πρώτα πρώτα για να αποποινικοποιηθεί ο όρος 'διαστροφή' και διεστραμμένο άτομο μα ταυτόχρονα και για την εικαστική παρουσίαση ενός αποτυπώματος μιας φοβισμένης παιδικής ψυχής η οποία οδήγησε την πνευματικότητά της σε διαφορετικού τύπου πραγματικότητες  και δράσεις μέσα από τον έρωτα.



Τον  Έρωτα που είναι βασικό θεμέλιο στη ζωή του ατόμου και αποτελεί κύριο γνώμονα για εκείνη όπου εμπεριέχονται σωματικές και πνευματικές ανάγκες.

Τα έργα αποτυπώνουν μορφές πέρα από τη ανατομικά ορθή φιγούρα του ανθρώπινου οργανισμού , σώματα που βρίσκονται σε έναν στρόβιλο ,σε μία σπείρα σε μία κυκλική κίνηση  όπου στέφουν και αλλάζουν τη πραγματικότητά τους. Τη πραγματικότητα που κυριαρχεί στον έρωτα  αντικρουόμενη στη δική τους αλήθεια .
Φιγούρες μπερδεμένες  κολλημένες μαζί με εικόνες γεμάτες πολύ χρώμα και πληθώρα πληροφοριών. Η ισορροπία μπλέκεται με τη κίνηση και το ''γεμάτο '' . 


¡  Η θεματολογία κατά κύριο λόγο ασχολείται με τον άνθρωπο μιας και είναι η φύση τη έρευνας αυτής.





Θέμα μου είναι άνθρωποι την ώρα της προσωπικής τους έκστασης έσω του έρωτα .
 Συγκεκριμένα προσωπογραφίες υπαρκτών ατόμων των οποίων η ψυχολογία τους μπορεί να αποδοθεί και σαν ένα δρόμο μετ εμποδίων. Οι ιδιαιτερότητες που είχαν κυρίως στο τομέα αυτό με ενέπνευσαν να σκεφτώ και σε σύνδεση με τις Βάκχες από τη ‘Διονυσιακή’ έρευνα που είχα πραγματοποιήσει, σκηνές οι οποίες όταν έμπαιναν σε διαδικασία έκστασης-οργασμού,βάση τη προσωπικότητά τους,θα δημιουργούσαν σκηνές στο μυαλό τους.
Από αυτές δημιουργήθηκαν τα έργα και πραγματοποιήθηκε  η επιλογή των κομματιών του παζλ.


Τα έργα λοιπόν κινούνται στη τεχνοτροπία του κολλάζ και της μεικτής τεχνικής  μπλέκοντας έτσι  έναν ιστό ζωγραφικής και συνθετικής αντίληψης.


Just a Taste.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου