Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1η » Εικαστικό Συμπόσιο και παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή 10 καλλιτεχνών μεταξύ αυτών ο Χάρης Κοντοσφύρης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο «Τεχνοχώρος», ο μοναδικός  ιδιωτικός χώρος τέχνης στα Ιωάννινα, τα τελευταία  8 χρόνια, δημιούργησε μια  αμφίδρομη  σχέση  ανάμεσα στο κοινό και τους καλλιτέχνες, μέσα από  μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τέχνης.


Η σχέση αυτή  επιχειρείται να εδραιωθεί και διευρυνθεί, με τη διοργάνωση του Εικαστικού Συμποσίου από 15 έως 22 Μαΐου 2016 στο Ξενοδοχείο Μπάγια -Κήπους Ζαγορίου.
 Στο συμπόσιο, που αποτελεί στην πραγματικότητα ένα οργανωμένο εργαστήριο θεωρητικής και δημιουργικής αναζήτησης, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης διαδραστικών σχέσεων με το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να το προσεγγίσει κυρίως το τελευταίο τριήμερο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Τσορτανίδης  Ανδρέας, Καραμήτας Θανάσης, Κοντοσφύρης Χάρης, Κυριάκου Νικόλας, Μαβίδης Γιάννης, Σάβιτς Βλαντιμίρ, Τσακίρης Γιώργος, Βαφειάδης Βασίλης, Ζαχαριάδης Σώτος, Χαμιδιελή Φωτεινή.
Η συνάντηση των καλλιτεχνών έρχεται σε συνέχεια της ομαδικής  έκθεσης «5 +1 εικαστικές συνομιλίες»  που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 στα Ιωάννινα.

Το Πρόγραμμα του Εικαστικού Συμποσίου περιλαμβάνει:
- 10 έως 28 Μαΐου. Ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών στον Τεχνοχώρο.
Εγκαίνια έκθεσης την Τρίτη  17 Μαΐου στις 8 μ.μ.
- Ανοικτό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας  στο Ξενοδοχείο Μπάγια -Κήπους Ζαγορίου από 15 έως 22 Μαΐου.
- Παρασκευή 20 Μαΐου στο χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγια. Γνωριμία με τους καλλιτέχνες σε συνδυασμό με συζήτηση και  βραδιά γαστρονομικών απολαύσεων.
- Κυριακή 22 Μαΐου στο πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» . Κλείσιμο του συμποσίου και παρουσίαση των έργων που δημιουργήθηκαν με αφορμή τον τόπο(Ιωάννινα) και την καλλιτεχνική αφορμή και έμπνευση  που αυτός προκάλεσε στους δημιουργούς.

Τεχνοχώρος -Μητροπόλεως 25, Ιωάννινα . www.technohoros.eu τηλ. 2651031775




Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα – Tετάρτη - Σάββατο 9.30-14.00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09.30 – 14.00 κ’ 17.30-21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου