Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


 Ένα ταξίδι, κανένας προορισμός

Το Παλαιοντολογικό   Ιστορικό  Μουσείο Πτολεμαΐδας παρουσιάζει έργα της τελευταίας δεκαετίας του Ζωγράφου Βαγγέλη Πλοιαρίδη.


Τα έργα της έκθεσης αποτέλεσμα ταξιδιών του Βαγγέλη Πλοιαρίδη σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου (Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία ),είναι αντιπροσωπευτικά της εξέλιξης της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Ο Βαγγέλης Πλοιαρίδης ταξιδεύει και συναρμολογεί τις ιδέες του εν κινήσει. Άλλες φορές μετακινείται και άλλες εγκαθίσταται σε μικρά αυτοσχέδια στούντιο όπου η συγκίνηση η φαντασία και τα όνειρά του ανακατεύονται γόνιμα με προσωπικές απόψεις περί ζωγραφικότητας, με την ιστορία της τέχνης ,το χρώμα και το σχέδιο.

Δημιουργεί αρχικά ακουαρέλες η οποίες μεταφέρονται μετά σε ελαιογραφίες μεγάλων συνήθως διαστάσεων, υπό μορφή ιδιότυπου ημερολογίου.

Στα έργα του ο Βαγγέλης Πλοιαρίδης καταγράφει με χιούμορ έναν προσωπικό κόσμο με στοιχεία ναΐφ , πρωτογονισμού και έντονου ερωτισμού όπου οι ήρωές του ,χαρακτήρες που κινούνται στα όρια της παρακμής και του περιθωρίου, επιχειρούν την υπέρβαση και διεκδικούν μια νέα αξιοπρέπεια.

Η ζωγραφική του Βαγγέλη Πλοιαρίδη ανατρεπτική αλλά και συνάμα ευαίσθητη αποτελεί μια αυτόνομη και δυναμική πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής ζωγραφικής απαλλαγμένη από τα ιστορικά κλισέ περί Ελληνικότητας και φολκλόρ τοπικισμού.

Ο Βαγγέλης Πλοιαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964.Σπουδασε στην ΣΚΤ του ΑΠΘ και το 1994 πήρε το Μάστερ από το Royall College of Art του Λονδίνου. Έχει λάβει υποτροφίες από το British council ,RTZ plc και Foulbright foundation. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έργα του βρίσκονται σε πολλά μουσεία όπως ,Μουσείο Φρυσσιρα,Museum of Modern Art Geneve,Foulbright Foundation κτλ

  

 Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις που φιλοξένησε το Μουσείο  Πτολεμαϊδας ,  τα εγκαίνια της οποίας  θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και ώρα 6μ.μ. , ενώ η διάρκειά της θα είναι έως 30 Ιουνίου 2017.
     

πηγή: eordaialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου