Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

έκθεση χαρακτικής της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΣΙΤΣΙΝΤΑ με γενικό τίτλο ¨New Gode¨

                                                                                   



ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ
"Θερινός Κύκλος Λόγου & Τέχνης¨
Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης στα πλαίσια των δράσεων, εγκαινιάζει τον «Θερινό Κύκλο Λόγου & Τέχνης» και παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικής της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΣΙΤΣΙΝΤΑ με γενικό τίτλο ¨New Gode¨ Την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 7:00 το βράδυ στην αίθουσα του Αρχείου (πρώην Νηπιαγωγείο Καισάρειας Κοζάνης) Διάρκεια έκθεσης 18 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Η Αλεξάνδρα Τσιτσιντά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα.
Αρχικά σπούδασε Γεωτεχνολόγος Περιβάλλοντος στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Ιούνιο του 2014, είναι αριστούχος, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Φοίτησε στο 3ο εργαστήριο με καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη και στο εργαστήριο της Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης με καθηγήτρια την Δήμητρα Σιατερλή.
Τα κύρια πεδία ενασχόλησης της είναι η χαρακτική,
οι εγκαταστάσεις και η ζωγραφική.
Το έργο της χαρακτηρίζεται κυρίως από τη χρωματική λιτότητα και τη συχνή χρήση του μαύρου-άσπρου και των έντονων κοντράστ. Η περιορισμένη χρωματική κλίμακα, σε συνδυασμό με τη σχεδιαστική ακρίβεια, τονίζει την εννοιολογική διάσταση των θεμάτων της, τα οποία συνδεόμενα με τους συμβολισμούς και τους κώδικες που χρησιμοποιεί, φανερώνουν μια διάθεση έρευνας και προβληματισμού. Η χρήση των Barcode είναι στοχευμένη μιας και τα δημιουργεί η ίδια, προσθέτοντας τις δικές της λέξεις και φράσεις και δημιουργώντας μοναδικά Barcode τα οποία μπορούν και να “διαβάζονται”!
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας ΕΝ-ΦΛΩ, που δημιουργήθηκε το 2011. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος, και καλλιτεχνική διευθύντρια στο Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Μάθησης Σχεδίου και Ζωγραφικής “Ζωγραφί-ΖΩ”, όπου διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική και επιμελείται εκδηλώσεις.
Παράλληλα ασχολείται και με το θέατρο στον τομέα της σκηνογραφίας, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα - εργαστήρια και έχει παίξει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Ένας ακόμη τομέας της ενασχόλησης της είναι η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.
Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, συμμετέχει σε διάφορα συμπόσια ζωγραφικής και γλυπτικής αλλά και σε εικαστικές δράσεις.







                                                                                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου