Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η εικαστικός Χριστίνα Τζάνη στο περίπτερο του Όστεν στη Βενετία στις 17 Ιουλίου


                                           photo-credit by Fiona Killeen of BluePrint Photograpy

Η εικαστικός Χριστίνα Τζάνη συμμετέχει στο περίπτερο του οργανισμού Osten ως διεθνή καλεσμένη μαζί με άλλους International Artists (Camellia OTERO, NevzatBejtuli KICA, Marija SVETIEVA, Jurgita POBEREZNYTE, Tijana KOJIC) στην ατομική έκθεση του Mice Jankulovski και της Irena Gapkovska. Θα παρουσιαστεί print portfolio με 10 έργα της καλλιτέχνιδας τη Δευτέρα 17 Ιουλίου με τίτλο της σειράς των έργων ‘Whispers’ στο «Archivi Della Misericordia» στη Βενετία.

Το OSTEN είναι ένας αναγνωρισμένος οργανισμός/μουσείο της τέχνης, με χειραφετημένη σκέψη και απελευθερωμένη δημιουργία από το 1945 με έδρα την πόλη των Σκοπίων. Ως σπουδαίος θαυμαστής της τέχνης και παθιασμένος συλλέκτης της, μέσω της Παγκόσμιας Έκθεσης Κινούμενων Σχέσεων και της Παγκόσμιας Έκθεσης ΟΣΤΕΝ δημιουργεί χώρο για τους καλλιτέχνες του κόσμου.

Γνωρίσαμε το Οστεν από τη μπιενάλε σχεδίου. Η εν λόγω Μπιενάλε είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία και τη διατήρηση της τέχνης στο χαρτί, αλλά και την προώθηση σε νέες, δημιουργικές και σύγχρονες ερμηνείες του σχεδίου. Τα έργα που αποφασίστηκαν να αποστείλουν οι καλλιτέχνες ήταν αποκλειστικά σε χαρτί και είχαν δημιουργηθεί την τελευταία τριετία, δηλαδή από το 2013 – 2016.

Το 2016 στην Μπιενάλε συμμετείχαν 690 καλλιτέχνες από 66 χώρες με συνολικό αριθμό 2246 έργων. Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, από τις 16 ελληνικές προτάσεις οι 8 ήταν από φοιτητές και απόφοιτους του ΤΕΕΤ Φλώρινας: δύο προπτυχιακοί φοιτητές ΓΛΥΚΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ και έξι απόφοιτοι ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥΛΙΑΣΗ , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΑΝΗ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΣΑΝΤΙΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΟΒΑΝΟΓΛΟΥ και ο συντονιστής του 3ικαστικού 3ργαστηρίου ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗΣ. Οι υπόλοιποι Έλληνες καλλιτέχνες είναι η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΓΑΘΟΥ, ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, Η CEREN DEMIRBAS, η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ, η ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ.

περισσότερες πληροφορίες για η μπιενάλε σχεδίου σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στον οργανισμό του Όστεν η συνεργατική έκθεση του Χάρη Κοντοσφύρη και της Χριστίνας Τζάνη με τίτλο 'Ο φύλακας των Χαμένων Ψιθύρων'. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου