Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Video Art για την έκλειψη σελήνης στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την έκλειψη της σελήνης, την Δευτέρα 7/8/17, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην περιοδική έκθεση-συλλογής Μοσχανδρέου, στην αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα, για το ελεύθερο κοινό της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. 

Ωστόσο μετά το κλείσιμο της ξενάγησης της Αθανασίας Γκούνη,  στον προαύλιο χώρο της Πινακοθήκης έγινε η προβολή του video art με τίτλο “Stop The Moon” από τις εικαστικούς : Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Δήμητρα Ρασάικου. 

Το video art  είναι ένα νέο μέσο παραγωγής κινούμενης εικόνας όπου ο καλλιτέχνης ή οι καλλιτέχνες χρησιμοποιεί/ουν κάμερα, ηλεκτρονικό υπολογιστή, προγράμματα παραγωγής/προσθήκης ήχου και το μοντάζ για να γίνει επεξεργασία του βίντεο. Επίσης γίνεται ζήτημα εννοιολογικής τέχνης μέσα από την παραγωγή εικόνων σκίτσου, κολάζ, ζωγραφικής, φωτογραφίας, στατικού μοντελισμού. 

Στο video art "Stop the Moon", χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του κολάζ και μέσω της πολλαπλής φωτογράφισης δημιουργήθηκε το stop motion video στον Η/Υ. Στο τέλος επενέβει το μοντάζ και η προσθήκη ήχου. Εννοιολογικά το βίντεο διαπραγματεύεται τις φάσεις της σελήνης, που είναι ένα ουράνιο σώμα το οποίο ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς, μετασχηματίζεται σε διάφορες μορφές και καταλήγει σε πιο προσωπικές εικόνες.


https://www.youtube.com/watch?v=yWcCLwM5oFU&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου