Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η αίθουσα τέχνης Οιωνός παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χριστίνας Τζάνη με τίτλο ‘Χρωματική ατοπία’.

    
Η αίθουσα τέχνης Οιωνός παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χριστίνας Τζάνη με τίτλο ‘Χρωματική ατοπία’. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30 μ.μ.

Δια μέσου των υλικών της υδατογραφίας και της ελαιογραφίας παρουσιάζονται παιδικές φιγούρες με έντονα χρώματα σκηνοθετώντας μια φανταστική πολιτεία. Οι μορφές σκεπτικές με έντονο βλέμμα και περίτεχνα διακοσμημένα ενδύματα αναπτύσσουν και εξελίσσουν μια χρωματική συμφωνία, συγκαλύπτοντας και ανατρέποντας την αισθητική ικανοποίηση του θεατή, δημιουργώντας μια αμφιβολία. Η ατοπία ως μια αντίδραση υπερευαισθησίας με ποικίλες μορφές, δημιουργεί μια στιγμιαία εντύπωση μιας ανοιγμένης επιφάνειας που συνεχίζεται με την ζωγραφική πλέξη στο χώρο. Η ερυθρότητα των άκρων υπονοεί αποκαλυπτικά την ευαισθησία των μικρών πρωταγωνιστών και ταυτόχρονα απομυθοποιεί τη διαχείριση της απεικόνισης σε σχέση με την ερμηνεία του θεατή.

Η Χριστίνα Τζάνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 2010 μέχρι το 2015 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Θωμά Ζωγράφο. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικότερες, την ατομική έκθεση ‘ForgottenWhispers’ στη Ζυρίχη (2016), την ατομική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με τίτλο ‘Εξωδεκτική Ευαισθησία’ (2016), ‘Τender Wounds’ στη Gallery X στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας(2016) καθώς και στις ομαδικές  ‘13 Hours’ στη Last Rite Gallery στη Νέα Υόρκη, στη Biennial Castra στη γκαλερί Lokarjeva στη Σλοβενία, όπως και στο  Fid Prize 7, Esä’s Grande Gallerie, στη Γαλλία και στην έβδομη Μπιενάλε των φοιτητών των Καλών Τεχνών της Ελλάδας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Πρόσφατα βραβεύτηκε από τον οργανισμό Osten και WAVA με το βραβείο ‘Young Balkan Artist 2017’. Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα.

Εγκαίνια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ
Διάρκεια: 15 Δεκεμβρίου -15 Ιανουαρίου
Αίθουσα Τέχνης Οιωνός, Αθανασίου Διάκου 16Καρδίτσα
Τηλ.: 693 675 2354



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου